Kulturelt Samråd Herning gav i 2016 tilsagn om underskudsgaranti til en lang række aktiviteter og events. I de fleste tilfælde blev hele eller en stor del af underskudsgarantien udbetalt. Ved et mindre antal arrangementer blev der ikke behov for støtten, men Samrådets underskudsgaranti var nødvendig som sikkerhedsnet under aktiviteterne for, at arrangørerne turde binde an med den reelle gennemførelse.

Følgende aktiviteter blev støttet af Kulturelt Samråd gennem den ordinære pulje i 2016:

 • Foredrag med Leif Davidsen med titlen ”Rusland Ukraine – Broderfolk i konflikt”, blev afholdt af Gjellerup Menighedsråd i Kirkeladen, tirsdag den 12. januar.
 • Projekt Argentinsk Tango med Odin Teatrets tangoorkester – i Huset no 7 afholdtes lørdag den 27. februar.
 • Kunst, Vin og Musik blev afholdt i Huset 7, lørdag den 9. april. Arrangementet blev til i et samarbejde mellem Herning Amatørorkester, sanger Lisbeth Kjærulf og Herning billedskole.
 • Arrangement med ”Tidens Toner”. Tekster og musik fra 20´erne, 30´erne og 40´erne på herregården Herningsholm den 12. marts. Et samarbejde mellem Museum Midtjylland og Herningholmslauget.
 • ”Orla med Videre” med MidtVest Børnekor, blev afviklet onsdag den 13. april i Herning Valgmenighedskirke. Projektet skete i et samarbejde mellem børnekoret og fire professionelle musikere.
 • Projektet ”Rytmisk Korsang – Forårskoncert 2016” med Herning Rytmisk Kor: Vokal Pleasure og Niels Bay, blev afholdt i Innovatorium, Birk Centerpark tirsdag den 10. maj. Det overordnede emne har i år været ”farver i musikken”.
 • ”Rock The Region” er et projekt hvor særligt udvalgte upcom bands fra Jylland, deltog i et stort projekt, hvor de skulle udarbejde videomateriale, modtage coaching og en stor koncert turne som endte på Spot Festival. Under denne koncert turne, samledes de 5 øvelokaleforeninger og bands på Scene 7 i Herning til et brag af et show. ”Rock The Region” blev afviklet i Herning fredag den 22. april.
 • ”Vores By” var et arrangement i Vildbjerg Sports og Kulturcenter, Atriumgården fredag den 10. juni, med underholdning dans, musik, teater, parkour og fernisering af fremstillet kunst af 4. og 5. kl. elever. Optrædende: Kildebakkeskolens førskolebørn, 4. og 5. klasse og Vildbjerg skoles 7 klasse aktiv linje. Musikskolens elever i Vildbjerg, et hold elever fra Fam. Nielsens danseskole. Flowmadness fra Kulturfabrikken i Herning. Vildbjerg Amatør teater med underviser og rekvitter/kostumer.
 • Kulturisten arrangerede ”Jazz ved Åen” på kano-rastepladsen i Skarrild, 2. pinsedag, den 16. maj. Årets jazzband var Neanders.
 • ”Rock i Aulum” blev afholdt af Aulum Borgerforening den 11. juni i Aulum Lystanlæg. Arrangementet har en rimelig bred målgruppe og blev med deltagende kunstere, – som Sebastian Klein, Black Dylan, klovnen Lars Gustav, Motorcity Blues Company, et orkester fra battle of the bands, Aulum-Hodsager skoles børnekor, ungdomskonkurrence, lokale bands, – en stor succes.
 • ”Åbningskoncert” på Herning Gymnasium den 31. august, blev arrangeret af Henny Rønnow fra Ensemblets Venner.
 • I uge 31 i forbindelse med årets festival ”Chirp & Racket” (kvidren eller postyr) det tog afsæt i skovens dobbelte karakter, som på en gang er et fredfyldt og skræmmende sted, deltog Skovsnogen i Sommeraktiviteter. Disse blev kvalificeret yderligere via deltagelse af kunstnere – ikke ”kun” formidlingspersonale. Dertil kom andre helt åbne formidlingsaktiviteter for flere og andre målgrupper, for på den måde at optimere udnyttelsen af ressourcerne (personale, kunstnere, teknik mv.). Der var to workshops, 5 kunstnerguidede ture i skovsnogen, artist talks ved værkerne, og derudover kom børnene bl.a. til at lave huler og konstruktioner af skovens egne materialer. Det hele kom til at udgøre en ny hule-by i skovsnogen. Fredag d. 5. august blev der inviteret til ”byfest” i hulebyen for alle børnene og deres familier, samt alle publikummer, der deltog i ugens øvrige aktiviteter.
 • Fredag den 24. juni blev der budt op til ”Sommer Tango-Salon-Koncertforestilling” på Tinghuspladsen og Herning Musikskole.
 • For at skabe øget opmærksomhed på revygenren og på områdets revyer, blev der torsdag den 8. september lagt op til en aften i komikkens tegn. Aftenens omdrejningspunkt var halvanden times underholdende foredrag af skuespilleren, komikeren og satiren Flemming Jensen. Foredraget arrangeredes af Herning Teaternetværk i samarbejde med Aulum Revyen, Brændgårds Revyen, Vildbjerg Revyen og Sørvad Revyen.
 • I samarbejde med Gjellerup Menighedsråd blev der tirsdag den 20. september i Kirkeladen arrangeret et foredrag om ”Krigen mod Islamisk Stat i Syrien og Irak” med tidligere DR-journalist Jens Nauntofte.
 • Aulum menighedsråd afholdte den 20. november ”Julekoncert med Tina Siel, Tine Lilholt og Knud Erik Thrane”. Koncerten foregik i Aulum Kirke.
 • ”Spray Paint The Walls” var en endagsfestival den 3. september i Ungdomshuset Kontrast. Der var fokus på hardcore-genren. Arrangementet blev afholdt for at give Hernings borgere oplevelser, inspiration og puls, for at samle folk i bymidten omkring et unikt og alternativt kulturelt tiltag. Det primære ønske var at tiltrække nye bands inden for musikgenren, der er på vej opad.
 • ”Tango- koncertforestilling fra Buenos Aires” foregik på Scene 7 onsdag den 2. november og blev arrangeret af Tango MidtVest.
 • MidtVest Pigekor opførte, ”Et Barn er Født – Koncert for pigekor og harpe”. Fremførelse var en række værker skrevet for pigekor og harpe ved en julekoncert hvor koret og harpenisten medvirker og hvor publikum fik mulighed for at være med til at synge julen ind. Arrangementet foregik lørdag den 3. december i Herning Valgmenighedskirke.
 • Vildbjerg Amatør Teater genoptog ”Revyen i Vildbjerg”, der blev opført i dagene den 3. til den 12. november i Hotel Vildbjerg. For ikke at glemme det nære publikum, blev der nedsat et ambassadørkorps, der fik foreninger til at komme på banen, og derved skabe en bred solid opbakning til revyen lokalt. I ambassadørkorpset var der repræsentanter fra forskellige områder og foreninger såsom: Borgerforeningen, De aktive 60’ere, Lyngtotterne, Kildebakkeskolen, Lions Club m. fl.
 • ”Bachs Juleoratorie” blev opført af Herning Kirkes Drengekor i samarbejde med EnsembleMidtVest, Skt. Clemens Drengekor og Esbjerg Ensemblet. Arrangementet foregik i Herning Kirke den 29.11 og Aarhus Domkirke den 30.11.
 • ”Koncert med Trío Pérez Iñesta og cellisten Luis Zorita” opførtes lørdag den 12. november i Prismesalen på Carl-Henning Pedersen og Else Alfelts Museum. Koncerten indgik i festivalen KMF 336. Desuden var den en del af en større danmarksturné med de fire spanske musikere, som i den forbindelse også spillede i Albertslund, Greve, Holstebro, Kolding og Næstved. Udgangspunktet for Trío Pérez Iñestas og Luis Zoritas besøg til Danmark, er den årlige kammermusikmasterclass på OrkesterEfterskolen i Holstebro.